Užsinorėjau saldaus, skanaus deserto su šviežiomis braškėmis ir atėjo mintis perdaryti turimą balto tinginio receptą, pritaikant jį tokiem rutuliukam.

Tokiu desertu lengva pasidalinti, patogu valgyti ir pačiam – nereikia nei torto pjauti, nei tinginio į maistines plėveles sukti – palaikai šaldytuve ir valgai.
Rutuliukai skaniausi, kai būna kątik išimti iš šaldytuvo, vėliau suminkštėja, bet norint jų konsistenciją sutvirtinti – galima pridėti daugiau sausainių ar kokoso drožlių.
Varškės ir baltojo šokolado rutuliukai su braškėmis
Greitai pagaminami, gaivūs ir švelnaus skonio varškės rutuliukai su baltuoju šokoladu ir šviežiomis braškėmis. Rekomenduojama desertą visada laikyti šaldytuve, kad rutuliukai išliktų tvirtesni.
Ingredientai
- 200 g. arbatinių sausainių
- 180 g. varškės (naudota 9 % riebumo)
- 70 g. baltojo šokolado
- 30 g. sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- 150 g. labai smulkintų, nusausintų braškių
- 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- 2 šaukštai kokosų drožlių (papildomai 3-4 šaukštai drožlių apvolioti rutuliukus)
Instrukcijos
- Sulaužyti sausainius į mažus gabalėlius.
- Braškes susmulkinti kuo mažesniais gabalėliais, nusausinti, jei išsiskyrė daug sulčių.
- Sumaišyti varškę su cukrumi.
- Ištirpinti baltą šokoladą su sviestu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Leisti šiek tiek atvėsti, tada sumaišyti su saldinta varške ir tarkuota citrinos žievele.
- Įmaišyti smulkintas braškes (kuo mažiau jų sulčių, tik pačias braškes), 2 šaukštus kokosų drožlių.
- Sumaišyti varškės masę su sausainių gabalėliais. Įvertinti konsistenciją – jei per minkšta ir rutuliukai nesiformuoja, įdėti daugiau sausainių ar kokoso drožlių.
- Suformuoti norimo dydžio rutuliukus. Juos apvolioti kokoso drožlėse.
- Laikyti šaldytuve 3-4 val. arba per naktį.