Skrudinti riešutai salotas perkelia į visai kitą lygį. 😀 Ir tas nekainuoja daug pastangų – užtenka pasirinktus riešutus paskrudinti aliejuje.

Dalinuosi salotų su tunu receptu, bet turiu ir labai panašų salotų receptą tik be žuvies ar mėsos: Rukolos salotos su migdolais ir tahini padažu.
Kiekvieną vasarą turiu salotų perteklių, todėl vis tenka sukt galvą kaip jas pasigaminti naujais ir neatsibodusiais būdais – jei esat atradę niekaip nepabostantį receptą, mielai jį išbandyčiau! 😁
Tuno salotos su skrudintais migdolais
Salotos su skrudintais riešutais – daug daugiau skonio, bet ne per daugiausia papildomų pastangų. Galima rinktis ir kitus savo mėgiamus riešutus!
Ingredientai
- ~70 g. špinatų
- 100 g. pomidorų
- 40 g. agurko
- ketvirtis mažo svogūno
- maža sauja svogūno laiškų, krapų
- 80 g. konservuoto tuno skardinė naudojau be aliejaus (grynasis kiekis 56 g.)
- 25 g. migdolų
- 1 šaukštelis aliejaus migdolams apkepti
Padažui
- 2 šaukštai tahini sezamų pastos
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 5 šaukšteliai pieno arba vandens
- 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio kumino
- žiupsnis česnakų miltelių
- žiupsnis pipirų
- žiupsnis druskos
Instrukcijos
- Susmulkinti špinatus, agurkus, pomidorus, svogūną, svogūno laiškus ir krapus.
- Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus. Migdolus pakepti 1-2 minutes ar mažiau ant vidutinės kaitros, tik kol riešutai lengvai apskrus, nuolat maišant. Atidėti atvėsti.
- Sumaišyti visus ingredientus padažui.
- Sumaišyti visas daržoves, tuną, ir padažą. Ant viršaus suberti kepintus migdolus.
