Praturtinti įprastus makaronų receptus galima ieškant naujų skonių kombinacijų ar neįprastų ingredientų. Tam, kad nereikėtų eksperimentuoti patiems, siūlau šį minkštų ryžių makaronų receptą su aromatingu riešutų sviesto padažu, kuris pavers visą patiekalą ne tik skaniu, bet ir maistingu, sočiu ir tokiu, kurio galbūt dar neteko išbandyti.

Aš pati labai mėgstu ryžių makaronus – juos pakanka palaikyti užpylus karštu vandeniu, kad išbrinktų, todėl nereikia ilgo virimo laiko. Tada juos tiesiog sumaišau su apkeptomis daržovėmis ir pirktiniu saldžiarūgščiu padažu – ir turiu greitą, skanią vakarienę/pietus.
Šiame recepte išbandžiau kitokį, įdomesnį padažą, į kurį įeina riešutų sviestas. Ir riešutų sviestas vis dažniau naudojamas ne tik saldžiuose, bet ir sūriuose patiekaluose, suteikdamas jiems kreminį padažą ir sodrų skonį.
Pabandžius, pagalvojau, kad toks padažas tikrai dažniau atsiras mano lėkštėje su makaronais, gal ir jums bus panašiai?
Ryžių makaronai su riešutų sviesto padažu
Ingredientai
- 50 g. ryžių makaronų (nevirtų)
- 90 g. tofu (recepte naudotas „Marinated“ rūšies tofu)
- 1/4 raudonosios paprikos (60 g.)
- puse nedidelio svogūno
- 2 česnako skiltelės
- 4-5 švieži pievagrybiai ( 40 g.)
- 2 šaukštai riešutų sviesto („smooth“ rūšies)
- 3 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukšteliai agavų sirupo (ar kito saldiklio)
- 0,5 šaukšto obuolių acto
- 3 šaukštai vandens
- žiupsnis kajeno pipirų
- 0,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
- sezamo sėklų patiekimui
Instrukcijos
- Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir atidėti išbrinkti.
- Susmulkinti svogūną, vieną česnako skiltelę, papriką (juostelėmis) ir pievagrybius.
- Tofu sulaužyti nedideliais gabaliukais (galima ir supjaustyti).
- Paruošti padažą – sutarkuoti vieną česnako skiltelę (ar suspausti česnakų smulkintuvu). Kartu su juo į indą sudėti riešutų sviestą, sojų padažą, agavų sirupą, obuolių actą, vandenį, kajeno pipirus ir gerai išmaišyti.
- Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių ar kito aliejaus. Sudėti smulkintą česnaką ir svogūną, pakepti pora minučių. Tada sudėti smulkintą tofu ir kepti kol lengvai paruduos. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius, kepti 5-8 minutes arba kol viskas apskrus.
- Į keptuvę kartu sudėti išbrinkusius ryžių makaronus, supilti padažą, gerai išmaišyti ir patiekti apibarsčius sezamo sėklomis, petražolėmis ar kitais norimais priedais.