Praturtinti įprastus makaronų receptus galima ieškant naujų skonių kombinacijų ar neįprastų ingredientų. Tam, kad nereikėtų eksperimentuoti patiems, siūlau šį minkštų ryžių makaronų receptą su aromatingu riešutų sviesto padažu, kuris pavers visą patiekalą ne tik skaniu, bet ir maistingu, sočiu ir tokiu, kurio galbūt dar neteko išbandyti.
90g.tofu(recepte naudotas „Marinated“ rūšies tofu)
1/4raudonosios paprikos(60 g.)
pusenedidelio svogūno
2česnako skiltelės
4-5švieži pievagrybiai(40 g.)
2šaukštairiešutų sviesto(„smooth“ rūšies)
3šaukštaisojos padažo
2šaukšteliaiagavų sirupo(ar kito saldiklio)
0,5šaukštoobuolių acto
3šaukštaivandens
žiupsnis kajeno pipirų
0,5šaukštoalyvuogių aliejaus
sezamo sėklų patiekimui
Instrukcijos
Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir atidėti išbrinkti.
Susmulkinti svogūną, vieną česnako skiltelę, papriką (juostelėmis) ir pievagrybius.
Tofu sulaužyti nedideliais gabaliukais (galima ir supjaustyti).
Paruošti padažą – sutarkuoti vieną česnako skiltelę (ar suspausti česnakų smulkintuvu). Kartu su juo į indą sudėti riešutų sviestą, sojų padažą, agavų sirupą, obuolių actą, vandenį, kajeno pipirus ir gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių ar kito aliejaus. Sudėti smulkintą česnaką ir svogūną, pakepti pora minučių. Tada sudėti smulkintą tofu ir kepti kol lengvai paruduos. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius, kepti 5-8 minutes arba kol viskas apskrus.
Į keptuvę kartu sudėti išbrinkusius ryžių makaronus, supilti padažą, gerai išmaišyti ir patiekti apibarsčius sezamo sėklomis, petražolėmis ar kitais norimais priedais.