Šiam receptui prireiks šiek tiek ilgesnio pasižaidimo virtuvėje, tai jis labiau patiks tiems, kurie ir taip nieko prieš dėl maisto padirbėt. 😀

Suktinukai gali būti kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis prie kitų patiekalų.
Dar visai tiktų į suktinukų vidų ar ant viršaus užtarkuoti augalinio sūrio prieš kepant!
Cukinijos suktinukai su tofu rikota
Nors patiekalas reikalauja įdėti darbo, rezultatas bus ir gražus, ir skanus, todėl atpirks visas pastangas. Suktinukai gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis prie kitų patiekalų.
Ingredientai
- 1-2 vidutinio dydžio cukinijos
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (1 šaukšto česnako, svogūno apkepimui ir 1 šaukšto skardos ištepimui)
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 360 g. natūralaus tofu (2 pakeliai)
- 3 šaukštai maistinių mielių dribsnių
- 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
- 0,5 šaukšto džiovintų raudonėlių
- 0,5 šaukšto džiovintų bazilikų (arba sauja šviežių)
Padažui
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse, be druskos (apie 800 g. – gali būti šiek tiek per daug padažo, tad jį galima vėliau sunaudoti su makaronais, pica ar kt.)
- 1,5 šaukšto džiovintų bazilikų (arba šviežių)
- 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių
- apie 0,5 šaukštelio druskos
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Ant alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles, kol bus permatomos, atidėti.
- Paruošti padažą – apkepti 4 česnako skilteles, kol pradės ruduoti. Kartu į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, prieskonius ir druską. Kepti 10-15 minučių vis pamaišant. Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir perdėjus į kitą indą ar maisto procesorių – sumalti iki vientisos masės. Paragauti, ar pakanka druskos.
- Paruošti tofu rikotą – tofu šiek tiek susmulkinti rankomis ar šakute, įdėti apkeptą svogūną, česnaką, visus prieskonius (maistines mieles, druską, pipirus, citrinos sultis, raudonėlius, baziliką) ir maisto procesoriumi ar rankiniu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
- Cukiniją nuplauti ir su peiliu ar bulvių skustuku supjaustyti gan plonomis juostelėmis (2-3mm storio). Jas apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų vanduo. Tada nusausinti su popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.
- Kepimo skardą ištepti su šiek tiek aliejaus ir įpilti apie 2/3 dalį pomidorų padažo. Naudota 20x20cm. dydžio skarda.
- Į kiekvieną cukinijos juostelę dėti po 2-3 šaukštelius tofu rikotos, išsklaidyti ją po visą juostelę ir susukti.
- Susuktas juosteles dėti į kepimo skardą ant pomidorų padažo. Likusį padažą išdalinti ant cukinijų viršaus (jei padažo per daug, sunaudoti jį kituose receptuose).
- Kepti apie 40 min. ir iškepus iškart patiekti. Galima papildomai apibarstyti maistinėmis mielėmis ar šviežiais bazilikais.