Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Ant alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles, kol bus permatomos, atidėti.
Paruošti padažą – apkepti 4 česnako skilteles, kol pradės ruduoti. Kartu į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, prieskonius ir druską. Kepti 10-15 minučių vis pamaišant. Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir perdėjus į kitą indą ar maisto procesorių – sumalti iki vientisos masės. Paragauti, ar pakanka druskos.
Paruošti tofu rikotą – tofu šiek tiek susmulkinti rankomis ar šakute, įdėti apkeptą svogūną, česnaką, visus prieskonius (maistines mieles, druską, pipirus, citrinos sultis, raudonėlius, baziliką) ir maisto procesoriumi ar rankiniu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
Cukiniją nuplauti ir su peiliu ar bulvių skustuku supjaustyti gan plonomis juostelėmis (2-3mm storio). Jas apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų vanduo. Tada nusausinti su popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.
Kepimo skardą ištepti su šiek tiek aliejaus ir įpilti apie 2/3 dalį pomidorų padažo. Naudota 20x20cm. dydžio skarda.
Į kiekvieną cukinijos juostelę dėti po 2-3 šaukštelius tofu rikotos, išsklaidyti ją po visą juostelę ir susukti.
Susuktas juosteles dėti į kepimo skardą ant pomidorų padažo. Likusį padažą išdalinti ant cukinijų viršaus (jei padažo per daug, sunaudoti jį kituose receptuose).
Kepti apie 40 min. ir iškepus iškart patiekti. Galima papildomai apibarstyti maistinėmis mielėmis ar šviežiais bazilikais.