Užkandžiai

Įdarytos bulvių puselės

Receptas originaliai ruoštas Velykoms, kad būtų alternatyva įdarytiems kiaušiniams, bet po Velykų pradėjau jį gaminti ir Kalėdoms ar kitoms šventėms, kur būna bendras stalas ir norisi ne tik sau veganiško maisto pasigaminti, bet ir kitiems paragauti palikti.

Tai šios bulvių puselės paragavimui puikiai tinka, nes ir atstoja 1-2 kąsnių užkandžius, jas labai patogu padalinti kitiems, o ir valgant nereikia nei įrankių, nei papildomų lėkščių.

Įdarytos bulvių puselės

Vieno kąsnio užkandis Velykų, Kalėdų ar kitam šventiniam (ar kasdieniam) stalui.
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 10 mažų/vidutinio dydžio bulvių (reikėtų, kad būtų kuo šviežesnės)
  • 2 šaukštai augalinio majonezo
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 1 šaukštas maistinių mielių dribsnių
  • 1/4 šaukštelio druskos (galima pakeisti juodąja druska „Kala Namak“, kuri šiek tiek suteiktų kiaušinio skonį)
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
  • krapų papuošimui

Instrukcijos
 

  • Visas bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu ir užvirti. Vandeniui užvirus virti apie 15 minučių. Bulvių nulupti nereikia, tik gerai nuplauti prieš verdant (jeigu bulvės naudojamos senesnės, su storesne pluta, tada galima ir nulupti jau išvirus).
  • Išvirtas bulves išimti iš vandens ir palikti atvėsti.
  • Kiekvieną bulvę (vieną bulvę atidėti įdarui) perpjauti pusiau išilgai ir šiek tiek išskaptuoti vidurį (maždaug vieną kupiną šaukštelį), kur bus dedamas įdaras.
  • Šakute sutrinti išskaptuotą bulvių masę kartu su likusia viena bulve ją nulupus. Į masę sudėti visus kitus likusius ingredientus ir gerai išmaišyti.
  • Dėti įdarą į kiekvieną bulvės puselę – norint pagražinti patiekalą, masę galima sudėti į konditerinę tūbelę kremui/glajui ir per ją išspausti ant bulvių.
  • Apibarstyti smulkintais šviežiais krapais. Užkandis tinkamas valgyti šaltas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link