Visas bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu ir užvirti. Vandeniui užvirus virti apie 15 minučių. Bulvių nulupti nereikia, tik gerai nuplauti prieš verdant (jeigu bulvės naudojamos senesnės, su storesne pluta, tada galima ir nulupti jau išvirus).
Išvirtas bulves išimti iš vandens ir palikti atvėsti.
Kiekvieną bulvę (vieną bulvę atidėti įdarui) perpjauti pusiau išilgai ir šiek tiek išskaptuoti vidurį (maždaug vieną kupiną šaukštelį), kur bus dedamas įdaras.
Šakute sutrinti išskaptuotą bulvių masę kartu su likusia viena bulve ją nulupus. Į masę sudėti visus kitus likusius ingredientus ir gerai išmaišyti.
Dėti įdarą į kiekvieną bulvės puselę – norint pagražinti patiekalą, masę galima sudėti į konditerinę tūbelę kremui/glajui ir per ją išspausti ant bulvių.
Apibarstyti smulkintais šviežiais krapais. Užkandis tinkamas valgyti šaltas.