Receptai Saldūs

Sausainiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Tikri gražuoliai vasarai ar žiemai, sau ar svečiams. Choc-chip cookies pagaminti negerai ar neskaniai nėra taip lengva, nes jei ir su tešla kas nors ne taip, šokoladas visą skonį pataisys. 😀 Tai tik toks nuraminimas, kad labai mažai šansų, kad šie sausainiai gali kam nepavykti.

Jie man panašūs į pyragą, su vos rugščiu avietės skoniu, bet ir saldžiu baltuoju šokoladu. Buvo kažkas naujo ir neįprasto man valgius tik tradicinius choc-chip su pienišku arba juodu šokoladu. Ir super skanu!

O kas labiausiai man patinka, tai kad receptui reikia šaldytų aviečių – jos pas mane tupi šaldiklio kampe ir vis nežinau kam skanaus apart pieno kokteilių jas sunaudoti. 😀 Dabar turėsiu variantą.

Su šviežiom avietėm nebandžiau, bet ir nebandyčiau, nes uogos tik dar labiau išsileis tešloje ir rezultatas gali būti ne toks geras. Bet jei mėgstat bandymus – do it. 😀

Sausainiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Tikri gražuoliai vasarai ar žiemai, sau ar svečiams. Skoniu primenantys pyragą su vos rūgščiu avietės skoniu ir saldžiu baltuoju šokoladu.
Tipas Saldūs
Porcijos 16 sausainių

Ingredientai
  

  • 170 g. sviesto
  • 120 g. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • Keli lašai vanilės ekstrakto
  • 250 g. kvietinių miltų
  • ¾ šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 80 g. baltojo šokolado gabalėlių
  • 75 g. šaldytų aviečių

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi (patogiausia gumine mentele).
  • Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstrakto ir vėl ištrinti/išmaišyti.
  • Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
  • Į miltus sudėti sviesto mišinį ir gerai išmaišyti, kol neliks miltų – pradžioje šakute ar kitu įrankiu, vėliau tiesiog išminkyti rankomis.
  • Į masę įminkyti baltojo šokolado gabalėlius (tinka susmulkinta šokolado plytelė).
  • Tada įmaišyti ir šaldytas avietes, tik atsargiau, kad visai neišsileistų.
  • Imti po kupiną šaukštą tešlos, rankose suformuoti šiek tiek plokščius apskritimus ir išdėlioti ant kepimo popieriaus 3-5 cm. atstumu vieną nuo kito.
  • Kepti apie 12 min. arba kol kraštai lengvai paruduos. Iškepus palikti atvėsti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link