Tikri gražuoliai vasarai ar žiemai, sau ar svečiams. Choc-chip cookies pagaminti negerai ar neskaniai nėra taip lengva, nes jei ir su tešla kas nors ne taip, šokoladas visą skonį pataisys. 😀 Tai tik toks nuraminimas, kad labai mažai šansų, kad šie sausainiai gali kam nepavykti.

Jie man panašūs į pyragą, su vos rugščiu avietės skoniu, bet ir saldžiu baltuoju šokoladu. Buvo kažkas naujo ir neįprasto man valgius tik tradicinius choc-chip su pienišku arba juodu šokoladu. Ir super skanu!
O kas labiausiai man patinka, tai kad receptui reikia šaldytų aviečių – jos pas mane tupi šaldiklio kampe ir vis nežinau kam skanaus apart pieno kokteilių jas sunaudoti. 😀 Dabar turėsiu variantą.

Su šviežiom avietėm nebandžiau, bet ir nebandyčiau, nes uogos tik dar labiau išsileis tešloje ir rezultatas gali būti ne toks geras. Bet jei mėgstat bandymus – do it. 😀
Sausainiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Ingredientai
- 170 g. sviesto
- 120 g. rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- Keli lašai vanilės ekstrakto
- 250 g. kvietinių miltų
- ¾ šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 80 g. baltojo šokolado gabalėlių
- 75 g. šaldytų aviečių
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi (patogiausia gumine mentele).
- Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstrakto ir vėl ištrinti/išmaišyti.
- Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
- Į miltus sudėti sviesto mišinį ir gerai išmaišyti, kol neliks miltų – pradžioje šakute ar kitu įrankiu, vėliau tiesiog išminkyti rankomis.
- Į masę įminkyti baltojo šokolado gabalėlius (tinka susmulkinta šokolado plytelė).
- Tada įmaišyti ir šaldytas avietes, tik atsargiau, kad visai neišsileistų.
- Imti po kupiną šaukštą tešlos, rankose suformuoti šiek tiek plokščius apskritimus ir išdėlioti ant kepimo popieriaus 3-5 cm. atstumu vieną nuo kito.
- Kepti apie 12 min. arba kol kraštai lengvai paruduos. Iškepus palikti atvėsti.