Go Back

Sausainiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Tikri gražuoliai vasarai ar žiemai, sau ar svečiams. Skoniu primenantys pyragą su vos rūgščiu avietės skoniu ir saldžiu baltuoju šokoladu.
Tipas Saldūs
Porcijos 16 sausainių

Ingredientai
  

  • 170 g. sviesto
  • 120 g. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • Keli lašai vanilės ekstrakto
  • 250 g. kvietinių miltų
  • ¾ šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 80 g. baltojo šokolado gabalėlių
  • 75 g. šaldytų aviečių

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi (patogiausia gumine mentele).
  • Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstrakto ir vėl ištrinti/išmaišyti.
  • Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
  • Į miltus sudėti sviesto mišinį ir gerai išmaišyti, kol neliks miltų – pradžioje šakute ar kitu įrankiu, vėliau tiesiog išminkyti rankomis.
  • Į masę įminkyti baltojo šokolado gabalėlius (tinka susmulkinta šokolado plytelė).
  • Tada įmaišyti ir šaldytas avietes, tik atsargiau, kad visai neišsileistų.
  • Imti po kupiną šaukštą tešlos, rankose suformuoti šiek tiek plokščius apskritimus ir išdėlioti ant kepimo popieriaus 3-5 cm. atstumu vieną nuo kito.
  • Kepti apie 12 min. arba kol kraštai lengvai paruduos. Iškepus palikti atvėsti.