Saldūs

Moliūginis meduolis

Turint nemažai moliūgų, pirmas dalykas kur juos sunaudoju, aišku, sriuba – paprasčiausia, niekaip neprašausi su skoniu. Antras dalykas – pyragai ir įvairiausi saldūs kepiniai. Čia irgi sunku prašaut, nes moliūgas labai tinka desertam, pats jis arba beskonis arba vos saldus, tai labai prisitaiko prie bet kokių naudojamų prieskonių. 😁

Su moliūgo tyre (sutrintu orkaitėje keptu moliūgu) galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas. 😍

Moliūginis meduolis

Su moliūgo tyre galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 50 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 8

Ingredientai
  

  • 130 g. kvietinių miltų
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • ¼ šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 80 g. sviesto
  • 100 g. medaus
  • 1 kiaušinis
  • 200 g. moliūgo tyrės

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą (naudojau 12×22 cm. pločio ir 6 cm. gylio skardą) ištepti su šiek tiek sviesto.
  • Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
  • Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę ir skystą (kiek išlydytą) medų.
  • Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
  • Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
  • Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link