Moliūginis meduolis
Su moliūgo tyre galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas.
Paruošimo laikas 15 minutes min. Gaminimo laikas 50 minutes min.
130 g. kvietinių miltų ¼ šaukštelio druskos 0,5 šaukštelio maistinės sodos ¼ šaukštelio kepimo miltelių 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių 0,5 šaukštelio cinamono 0,5 šaukštelio malto muskato 80 g. sviesto 100 g. medaus 1 kiaušinis 200 g. moliūgo tyrės
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą (naudojau 12x22 cm. pločio ir 6 cm. gylio skardą) ištepti su šiek tiek sviesto.
Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę ir skystą (kiek išlydytą) medų.
Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.