Pagrindiniai patiekalai

Makaronų apkepas su pievagrybiais ir šalavijais

Šalaviją maisto ruošime atradau visai neseniai. Prieš tai jie man buvo neaiškus ir visai nereikalingas augalas. 😀

Tada pabandžiau iš jų pasidaryti populiarius smilkalus – sage smudge sticks – labai užsikabinau. Ir galų gale pribrendau paragauti šalavijo su maistu. Nesigailėjau. 😁

Tad ir dalinuosi receptu, kur šalavijas man puikiausiai įsipaišė.

Makaronų apkepas su pievagrybiais ir šalavijais

Apkepas, praturtintas išskirtinio skonio suteikiančiais džiovintais šalavijais. Kokosų pieno padažas apkepui suteikia grietinėlės skonio, o mėgstantiems sūrį, apkepą galima juo apibarstyti prieš kepant arba įmaišyti į makaronus!
Tipas Pagrindiniai patiekalai

Ingredientai
  

  • 200 g. nevirtų makaronų
  • 230 ml. kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės
  • 150 ml. nesaldinto augalinio pieno
  • 200 g. pievagrybių
  • 180 g. tofu („marinated“ ar kitos rūšies su skoniu)
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis džiovintų šalavijų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1,5 šaukšto maistinių mielių
  • ¾ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • Šviežių krapų ar petražolių papuošimui

Instrukcijos
 

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Ant vidutinės kaitros apkepti smulkintą svogūną, česnakus, pievagrybius ir rankomis sutrupintą tofu kartu su 0,5 šaukštelio druskos. Kepti, kol pradės lengvai apskrusti.
  • Kokosų pieną, augalinį pieną, šalavijus, maistines mieles, ¼ šaukštelio druskos ir pipirus gerai išmaišyti.
  • Dideliame dubenyje sumaišyti virtus makaronus su grybų ir tofu mišiniu, supilti kokosų pieno padažą ir gerai išmaišyti.
  • Viską sudėti į kepimo skardą ir išlyginti paviršių.
  • Kepti 25-30 min. arba kol viršus taps auksinės spalvos ir burbuliuos.
  • Iškepus galima patiekti iškart, patiekti su šviežiais krapais ar petražolėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link