Salotos

Tuno salotos su skrudintais migdolais

Skrudinti riešutai salotas perkelia į visai kitą lygį. 😀 Ir tas nekainuoja daug pastangų – užtenka pasirinktus riešutus paskrudinti aliejuje.

Dalinuosi salotų su tunu receptu, bet turiu ir labai panašų salotų receptą tik be žuvies ar mėsos: Rukolos salotos su migdolais ir tahini padažu.

Kiekvieną vasarą turiu salotų perteklių, todėl vis tenka sukt galvą kaip jas pasigaminti naujais ir neatsibodusiais būdais – jei esat atradę niekaip nepabostantį receptą, mielai jį išbandyčiau! 😁

Tuno salotos su skrudintais migdolais

Salotos su skrudintais riešutais – daug daugiau skonio, bet ne per daugiausia papildomų pastangų. Galima rinktis ir kitus savo mėgiamus riešutus!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 2 minutes
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • ~70 g. špinatų
  • 100 g. pomidorų
  • 40 g. agurko
  • ketvirtis mažo svogūno
  • maža sauja svogūno laiškų, krapų
  • 80 g. konservuoto tuno skardinė naudojau be aliejaus (grynasis kiekis 56 g.)
  • 25 g. migdolų
  • 1 šaukštelis aliejaus migdolams apkepti

Padažui

  • 2 šaukštai tahini sezamų pastos
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 5 šaukšteliai pieno arba vandens
  • 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio kumino
  • žiupsnis česnakų miltelių
  • žiupsnis pipirų
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Susmulkinti špinatus, agurkus, pomidorus, svogūną, svogūno laiškus ir krapus.
  • Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus. Migdolus pakepti 1-2 minutes ar mažiau ant vidutinės kaitros, tik kol riešutai lengvai apskrus, nuolat maišant. Atidėti atvėsti.
  • Sumaišyti visus ingredientus padažui.
  • Sumaišyti visas daržoves, tuną, ir padažą. Ant viršaus suberti kepintus migdolus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link