Paprastas, bet tikrai skanus būdas paruošti kalafiorą!

Orkaitėje keptas, švelniai apskrudęs kalafioras su aromatingais prieskoniais ir kremišku tahini-medaus padažu – puikus užkandis ar garnyras. Viskas lengvai pagaminama, o ingredientai dažniausiai jau būna namuose.
Padažas čia suteikia lengvo riešutiškumo ir saldumo derinį, kuris puikiai papildo kalafioro skonį. Galima valgyti vieną, su šviežiomis daržovėmis, naudoti kaip garnyrą ar net dėti į salotas.
Kalafioro užkandis su tahini-medaus padažu
Paprastas, bet tikrai skanus būdas paruošti kalafiorą! Orkaitėje keptas, švelniai apskrudęs kalafioras su aromatingais prieskoniais ir kremišku tahini-medaus padažu – puikus užkandis ar garnyras.
Ingredientai
- Mažas arbapuse kalafioro (~350 g. nupjaustytų kalafioro žiedų/gabalėlių)
Kalafioro kepimui
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
- 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
- ¼ šaukštelio maltų kajeno pipirų
- 1 šaukštelis česnako granulių
- 0,5 šaukštelio kumino
Padažui
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai tahini pastos
- 1 šaukštas medaus
- 2 šaukštai vandens
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.
- Sumaišyti aliejų ir visus prieskonius kalafioro kepimui. Kalafioro gabalėlius inde gerai sumaišyti su šiuo mišiniu.
- Kalafiorą išdėlioti kepimo skardoje ir kepti apie 25 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima pavartyti.
- Sumaišyti visus ingredientus padažui ir patiekti šalia kartu su keptu kalafioru.