Go Back

Kalafioro užkandis su tahini-medaus padažu

Paprastas, bet tikrai skanus būdas paruošti kalafiorą! Orkaitėje keptas, švelniai apskrudęs kalafioras su aromatingais prieskoniais ir kremišku tahini-medaus padažu – puikus užkandis ar garnyras.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • Mažas arba puse kalafioro (~350 g. nupjaustytų kalafioro žiedų/gabalėlių)

Kalafioro kepimui

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • ¼ šaukštelio maltų kajeno pipirų
  • 1 šaukštelis česnako granulių
  • 0,5 šaukštelio kumino

Padažui

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai tahini pastos
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai vandens
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 220 °C.
  • Sumaišyti aliejų ir visus prieskonius kalafioro kepimui. Kalafioro gabalėlius inde gerai sumaišyti su šiuo mišiniu.
  • Kalafiorą išdėlioti kepimo skardoje ir kepti apie 25 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima pavartyti.
  • Sumaišyti visus ingredientus padažui ir patiekti šalia kartu su keptu kalafioru.