Kalafioro užkandis su tahini-medaus padažu
Paprastas, bet tikrai skanus būdas paruošti kalafiorą! Orkaitėje keptas, švelniai apskrudęs kalafioras su aromatingais prieskoniais ir kremišku tahini-medaus padažu – puikus užkandis ar garnyras.
Paruošimo laikas 10 minutes min. Gaminimo laikas 25 minutes min.
Mažas arba puse kalafioro (~350 g. nupjaustytų kalafioro žiedų/gabalėlių) Kalafioro kepimui 3 šaukštai alyvuogių aliejaus 0,5 šaukštelio druskos 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos ¼ šaukštelio maltų kajeno pipirų 1 šaukštelis česnako granulių 0,5 šaukštelio kumino Padažui 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 2 šaukštai tahini pastos 1 šaukštas medaus 2 šaukštai vandens ¼ šaukštelio druskos ¼ šaukštelio pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 220 °C.
Sumaišyti aliejų ir visus prieskonius kalafioro kepimui. Kalafioro gabalėlius inde gerai sumaišyti su šiuo mišiniu.
Kalafiorą išdėlioti kepimo skardoje ir kepti apie 25 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima pavartyti.
Sumaišyti visus ingredientus padažui ir patiekti šalia kartu su keptu kalafioru.