Saldūs

Keksiukai su kriaušėmis

Neturiu labai daug mėgiamų receptų su kriaušėmis, bet vienas iš tokių, kuris tikrai pavyksta ir skanu – keksiukai.

Jeigu kriaušių neturit po ranka, vietoje jų į keksiukus galima dėti ir obuolius – tada gausis mini obuolių pyragai.

Bet rekomenduoju išnaudoti ir kriaušes, nes jos, man atrodo, dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti!

Keksiukams jos labai tiko, nes suteikė gaivumo bei saldumo. Dar į keksiukus galima pridėti ir papildomų priedų – gal kitų prieskonių, riešutų ar džiovintų vaisių?

Keksiukai su kriaušėmis

Kriaušės dažnai nustumiamos į antrą planą, nors tikrai turi ką pasiūlyti! Pavyzdžiui, keksiukai su jomis bus saldūs, gaivūs ir skanūs.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 12 keksiukų (12 porcijų)

Ingredientai
  

  • 200 g. kvietinių miltų
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 80 ml. kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas maltų linų sėmenų
  • 240 ml. augalinio nesaldinto pieno (naudojau sojų)
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • 1,5 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1-2 kriaušės (neluptos svėrė 180 g.)

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  • Linų sėmenis sumaišyti su 4-5 šaukštais vandens ir atidėti išbrinkti kelioms minutėms (turi gautis panaši į kiaušinį konsistencija).
  • Sumaišyti pieną su actu ir atidėti.
  • Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir susmulkinti į nedidelius kubelius.
  • Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą ir druską.
  • Atskirame inde sumaišyti pieno/acto mišinį su linų sėmenų „kiaušiniu“ ir aliejumi.
  • Tada kartu sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais. Įmaišyti smulkintas kriaušes.
  • Tešlą padalyti į keksiukų kepimo formeles (gaunasi 12 keksiukų).
  • Kepti 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išlenda sausas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link