Kartais arba labai tingisi gaminti, arba namuose yra tikrai mažai ingredientų, iš ko rinktis. Būtent tokiais atvejais šis lengvas receptas gali labai praversti.
Italijoje šitas receptas vadinamas „Aglio e olio“. Jo esmė – česnakai, čili, makaronai ir nuo makaronų virimo likęs vanduo, kuris supylus į keptuvę sutirštėja ir patampa padažu be jokių papildomų priedų.

O aš receptui turėjau tobulai tinkantį ir jau paruoštą – liofilizuotų česnakų ir čili – derinį. Receptui įprastai naudojami švieži česnakai ir čili, bet naudojant liofilizuotas daržoves jos visiškai išlaiko savo skonį ir kvapą, tik darbo mažiau, nes nereikia pačiai pjaustyt. 😁

Liofilizuoti česnakai su čili, kuriuos naudojau – iš Butvilų ūkio (jie turi ir daugiau liofilizuotų prieskonių variantų!).
P.S. Patiekalas bus aštrus! Galima dėti daug mažiau čili arba jo visai atsisakyti, jei aštriai nemėgstate.
Spagečiai su česnaku ir čili (Aglio e olio)
Ingredientai
- 100 g. nevirtų spagečių
- 1 šaukštelis druskos ir 1,5 l vandens
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai liofilizuotų česnakų ir čili mišinio
- Žiupsnis pipirų
- 100 ml. skysčio nuo virtų makaronų
- Sauja šviežių petražolių
Instrukcijos
- Užvirti 1,5 l. vandens su 1 šaukšteliu druskos. Užvirus sudėti spagečius ir virti tiek, kiek rašoma ant pakuotės.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti liofilizuotą česnakų ir čili mišinį ir iškart sudėti virtus spagečius (jei naudojami švieži česnakai, prieš įmaišant makaronus, česnaką ir čili dar apkepti). Išmaišyti.
- Apibarstyti pipirais, įpilti skysčio, likusio nuo virtų makaronų. Aš pyliau apie 100 ml., bet galima ir daugiau, priklausomai kokios konsistencijos norisi. Išmaišyti ir pora minučių pakepti, kol sutirštės.
- Apibarstyti petražolėmis, išmaišyti ir patiekti.