Kai norisi greito, paprasto patiekalo, bet šaldytuvas ir spintelės beveik tušti – vos iš kelių ingredientų galima pasigaminti šiuos makaronus, įkvėptus Italijos virtuvės.
Užvirti 1,5 l. vandens su 1 šaukšteliu druskos. Užvirus sudėti spagečius ir virti tiek, kiek rašoma ant pakuotės.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti liofilizuotą česnakų ir čili mišinį ir iškart sudėti virtus spagečius (jei naudojami švieži česnakai, prieš įmaišant makaronus, česnaką ir čili dar apkepti). Išmaišyti.
Apibarstyti pipirais, įpilti skysčio, likusio nuo virtų makaronų. Aš pyliau apie 100 ml., bet galima ir daugiau, priklausomai kokios konsistencijos norisi. Išmaišyti ir pora minučių pakepti, kol sutirštės.