Go Back

Spagečiai su česnaku ir čili (Aglio e olio)

Kai norisi greito, paprasto patiekalo, bet šaldytuvas ir spintelės beveik tušti – vos iš kelių ingredientų galima pasigaminti šiuos makaronus, įkvėptus Italijos virtuvės.
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 100 g. nevirtų spagečių
  • 1 šaukštelis druskos ir 1,5 l vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai liofilizuotų česnakų ir čili mišinio
  • Žiupsnis pipirų
  • 100 ml. skysčio nuo virtų makaronų
  • Sauja šviežių petražolių

Instrukcijos
 

  • Užvirti 1,5 l. vandens su 1 šaukšteliu druskos. Užvirus sudėti spagečius ir virti tiek, kiek rašoma ant pakuotės.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti liofilizuotą česnakų ir čili mišinį ir iškart sudėti virtus spagečius (jei naudojami švieži česnakai, prieš įmaišant makaronus, česnaką ir čili dar apkepti). Išmaišyti.
  • Apibarstyti pipirais, įpilti skysčio, likusio nuo virtų makaronų. Aš pyliau apie 100 ml., bet galima ir daugiau, priklausomai kokios konsistencijos norisi. Išmaišyti ir pora minučių pakepti, kol sutirštės.
  • Apibarstyti petražolėmis, išmaišyti ir patiekti.

Pastabos

Liofilizuotų česnakų ir čili galima įsigyti čia.