Žinau, kad dažnai norisi greitai, bet pageidautina ir skaniai 😁 Kas tas „greitai“ kiekvienam mūsų turbūt atrodys skirtingai, bet šitą receptą priskiriu prie greitesnių ir vis tiek sukuriančių labai gerą skonį.

Labiausiai tiks šviežias, o ne džiovintas rozmarinas, tada jo skonis intensyvesnis. Tokia vištiena tiks ir su įvairiais kitais garnyrais, o kynva bus kaip tik, kai norisi lengvesnių ar sveikesnių pietų/vakarienės.
Glazūruota vištiena su rozmarinu ir medumi
Paprastas ir gan greitai paruošiamas, bet intensyvaus skonio patiekalas skaniems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- 1 vištienos krūtinėlė (apie 160–180 g, perpjauta išilgai per pusę, kad gautųsi 2 ploni kepsneliai)
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas medaus
- 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
- 1 šakelė šviežio rozmarino (arba 1/2 arbat. šaukštelio džiovinto)
- 1 česnako skiltelė
- Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
- Šlakelis šviežios citrinos sulčių
Garnyrui
- 80 g. nevirtų bolivinių balandų (kynvos kruopų)
- 160 ml. vandens
- Puse mažo agurko (40 g.)
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Instrukcijos
- Kynvą perplauti po šaltu vandeniu, suberti į verdantį vandenį (160 ml. vandens) ir pavirti 12-15 min., kol susigers skystis. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengtą palaikyti dar 5 min.
- Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai per puse, kad gautųsi du ploni kepsneliai. Juos iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais.
- Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą su alyvuogių aliejumi. Kai pradeda šiek tiek burbuliuoti, sudėti vištieną.
- Vištieną apkepti iš abiejų pusių po 4–5 minutes, kol bus vos apskrudusi. Išimti iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę (jei reikia, galima įdėti dar šiek tiek sviesto) suberti česnaką, medų, garstyčias, rozmariną, ir citrinos sultis. Trumpai pakaitinti, kol padažas lengvai sutirštės.
- Sudėti vištieną atgal į keptuvę ir pavartyti, kad pasidengtų glazūra.
- Virtą kynvą sumaišyti su smulkintu agurku, druska, pipirais, citrinos sultimis ir patiekti šalia vištienos.

