Go Back

Glazūruota vištiena su rozmarinu ir medumi

Paprastas ir gan greitai paruošiamas, bet intensyvaus skonio patiekalas skaniems pietums ar vakarienei.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 1 vištienos krūtinėlė (apie 160–180 g, perpjauta išilgai per pusę, kad gautųsi 2 ploni kepsneliai)
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šakelė šviežio rozmarino (arba 1/2 arbat. šaukštelio džiovinto)
  • 1 česnako skiltelė
  • Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
  • Šlakelis šviežios citrinos sulčių

Garnyrui

  • 80 g. nevirtų bolivinių balandų (kynvos kruopų)
  • 160 ml. vandens
  • Puse mažo agurko (40 g.)
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • Druska, juodieji pipirai – pagal skonį

Instrukcijos
 

  • Kynvą perplauti po šaltu vandeniu, suberti į verdantį vandenį (160 ml. vandens) ir pavirti 12-15 min., kol susigers skystis. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengtą palaikyti dar 5 min.
  • Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai per puse, kad gautųsi du ploni kepsneliai. Juos iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais.
  • Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą su alyvuogių aliejumi. Kai pradeda šiek tiek burbuliuoti, sudėti vištieną.
  • Vištieną apkepti iš abiejų pusių po 4–5 minutes, kol bus vos apskrudusi. Išimti iš keptuvės.
  • Į tą pačią keptuvę (jei reikia, galima įdėti dar šiek tiek sviesto) suberti česnaką, medų, garstyčias, rozmariną, ir citrinos sultis. Trumpai pakaitinti, kol padažas lengvai sutirštės.
  • Sudėti vištieną atgal į keptuvę ir pavartyti, kad pasidengtų glazūra.
  • Virtą kynvą sumaišyti su smulkintu agurku, druska, pipirais, citrinos sultimis ir patiekti šalia vištienos.