Gaivios ir sočios salotos, kurias paįvairinau šviežiomis mėlynėmis. Jei mėlynių po ranka nėra, salotoms labai tiktų ir šilauogės arba galima uogas ir visai praleisti.

Skaniausia, kai varškės sūris kątik apkeptas ir neatšalęs.
Salotos su keptu varškės sūriu ir jogurto padažu
Gaivios ir sočios salotos, kurias paįvairinau šviežiomis mėlynėmis. Jei mėlynių po ranka nėra, salotoms labai tiktų ir šilauogės arba galima uogas ir visai praleisti. Salotos skaniausios, kai varškės sūris kątik apkeptas ir neatšalęs.
Ingredientai
- 80 g. varškės sūrio (paprasto, be priedų)
- 1 šaukštelio sviesto (sūrio apkepimui)
- žiupsnio druskos ir pipirų sūrio apkepimui
- 2 saujos šviežių salotų lapų
- šiek tiek šviežio agurko (40 g.)
- 4 šviežių mėtų lapeliai
- 20 g. graikinių riešutų
- 1 –2 šaukštai šviežių mėlynių arba šilauogių (nebūtina)
Padažui
- 2 šaukštai graikiško jogurto
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio citrinos sulčių
- žiupsnis druskos ir juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Sūrį supjaustyti ~1 cm storio riekelėmis.
- Įkaitinti keptuvę su sviestu ir apkepti sūrį iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 2–3 min. kiekvienai pusei ant vidutinės kaitros).
- Į lėkštę sudėti salotų lapus, agurko griežinėlius, mėlynes, pabarstyti smulkintomis mėtomis ir riešutais.
- Ant viršaus sudėti šiltą keptą sūrį.
- Sumaišyti jogurto padažą ir užpilti ant salotų.