Go Back

Veganiškas majonezas su akvafaba

Nesudėtingas augalinio majonezo receptas, kuriame naudojama akvafaba - skystis likęs nuo konservuotų ar virtų avinžirnių.
Tipas Padažai
Porcijos 1 indelis

Įrankiai, įranga

  • Rankinis trintuvas (blenderis)

Ingredientai
  

  • 200 ml. aliejaus (recepte naudojamas rapsų, tiktų ir saulėgrąžų, o su alyvuogių aliejumi bandyti neteko, tad negaliu garantuoti, kad gautųsi)
  • 7 ml. obuolių acto
  • 65 ml. akvafabos (skysčio likusių nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
  • 15 g. garstyčių (man skaniausiai tinka grūdėtosios)
  • 7 ml. šviežios citrinos sulčių
  • 1 žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Viską sudėti į indą, kuriame maišysite su trintuvu (blenderiu), bet sudėti dar nemaišant, kad aiškiai atsiskirtų aliejus ir akvafaba.
  • Atsargiai įdėti rankinį trintuvą į sudėtus ingredientus ir palaukti bent kelias sekundes, kol viskas nusistovės. Nejudinant trintuvo pradėti malti ir laikyti nejudinant, kol masė dugne sutirštės (15-20 sekundžių ar daugiau), tada labai atsargiai ir lėtai pradėti jį judinti ir labai lėtai kilti link viršaus.
  • Malti, kol viskas bus tiršta, o tada palaikius šaldytuve dar šiek tiek sutirštės.