Veganiškas majonezas su akvafaba
Nesudėtingas augalinio majonezo receptas, kuriame naudojama akvafaba - skystis likęs nuo konservuotų ar virtų avinžirnių.
- 200 ml. aliejaus (recepte naudojamas rapsų, tiktų ir saulėgrąžų, o su alyvuogių aliejumi bandyti neteko, tad negaliu garantuoti, kad gautųsi)
- 7 ml. obuolių acto
- 65 ml. akvafabos (skysčio likusių nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
- 15 g. garstyčių (man skaniausiai tinka grūdėtosios)
- 7 ml. šviežios citrinos sulčių
- 1 žiupsnis druskos
Viską sudėti į indą, kuriame maišysite su trintuvu (blenderiu), bet sudėti dar nemaišant, kad aiškiai atsiskirtų aliejus ir akvafaba.
Atsargiai įdėti rankinį trintuvą į sudėtus ingredientus ir palaukti bent kelias sekundes, kol viskas nusistovės. Nejudinant trintuvo pradėti malti ir laikyti nejudinant, kol masė dugne sutirštės (15-20 sekundžių ar daugiau), tada labai atsargiai ir lėtai pradėti jį judinti ir labai lėtai kilti link viršaus.
Malti, kol viskas bus tiršta, o tada palaikius šaldytuve dar šiek tiek sutirštės.