200ml.aliejaus(recepte naudojamas rapsų, tiktų ir saulėgrąžų, o su alyvuogių aliejumi bandyti neteko, tad negaliu garantuoti, kad gautųsi)
7ml.obuolių acto
65ml.akvafabos(skysčio likusių nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
15g.grūdėtųjų garstyčių
7ml.šviežios citrinos sulčių
1žiupsnisdruskos
Instrukcijos
Viską sudėti į indą, kuriame maišysite su trintuvu (blenderiu), bet sudėti dar nemaišant, kad aiškiai atsiskirtų aliejus ir akvafaba.
Atsargiai įdėti rankinį trintuvą į sudėtus ingredientus ir palaukti bent kelias sekundes, kol viskas nusistovės. Nejudinant trintuvo pradėti malti ir laikyti nejudinant, kol masė dugne sutirštės (15-20 sekundžių ar daugiau), tada labai atsargiai ir lėtai pradėti jį judinti ir labai lėtai kilti link viršaus.
Malti, kol viskas bus tiršta, o tada palaikyti šaldytuve ir majonezas dar šiek tiek sutirštės (bent 30 min.).