Skonių pilna vištiena, kuri ilgai nesuvalgyta tikrai neišsilaikys 😁

Visi naudojami prieskoniai taip ir nukelia į Maroko ar Libano kavinę. Tokią vištieną galima patiekti su įvairiausiais garnyrais, o aš šalia rekomenduoju ryžius sumaišytus su vos vos malto gvazdikėlio – dar labiau nusikelsit į rytietišką virtuvę.
Vištiena rytietiškame jogurto marinate
Skonių kupina vištiena, nukelianti į rytietišką virtuvę.
Ingredientai
- 320 g. vištienos krūtinėlės
- 5 šaukštai graikiško jogurto (be priedų)
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 šaukštelis maltos rūkytos saldžiosios paprikos
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 3 česnako skiltelės
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)
Instrukcijos
- Jogurtą, citrinos sultis, prieskonius, susmulkintą česnaką ir druską bei pipirus gerai sumaišyti.
- Vištieną supjaustyti maždaug 2×2 cm dydžio gabaliukais. Sudėti į marinatą, išmaišyti ir palikti bent 15–30 min. (geriausia – 1 val. ar ilgiau).
- Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų. Kepti gabaliukus 10-15 min., kartais pavartant arba kol gražiai apskrus. Jei norisi, kad liktų daugiau marinato kaip padažo – kepti 5-7 min.

