Pagrindiniai patiekalai

Vištiena rytietiškame jogurto marinate

Skonių pilna vištiena, kuri ilgai nesuvalgyta tikrai neišsilaikys 😁

Visi naudojami prieskoniai taip ir nukelia į Maroko ar Libano kavinę. Tokią vištieną galima patiekti su įvairiausiais garnyrais, o aš šalia rekomenduoju ryžius sumaišytus su vos vos malto gvazdikėlio – dar labiau nusikelsit į rytietišką virtuvę.

Vištiena rytietiškame jogurto marinate

Skonių kupina vištiena, nukelianti į rytietišką virtuvę.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Marinavimo laikas 30 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 320 g. vištienos krūtinėlės
  • 5 šaukštai graikiško jogurto (be priedų)
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos rūkytos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)

Instrukcijos
 

  • Jogurtą, citrinos sultis, prieskonius, susmulkintą česnaką ir druską bei pipirus gerai sumaišyti.
  • Vištieną supjaustyti maždaug 2×2 cm dydžio gabaliukais. Sudėti į marinatą, išmaišyti ir palikti bent 15–30 min. (geriausia – 1 val. ar ilgiau).
  • Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų. Kepti gabaliukus 10-15 min., kartais pavartant arba kol gražiai apskrus. Jei norisi, kad liktų daugiau marinato kaip padažo – kepti 5-7 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link