Kai atsirandu skanų ir greitą patiekalą, galiu dienų dienas valgyti tą patį ir tikrai neatsibos.
Taip buvo ir su šiom salotom, nes skonių derinys toks ir unikalus, ir tuo pačiu paprastas. Žodžiu – labai labai skanu. O dar kai pomidorų ir bazilikų sezonas… Visiškas must try, jei dar nesat ragavę!

Itališko stiliaus „Caprese“ salotos
Unikalus skonis, bet paprasti ingredientai – šitas salotas tikrai norėsis kartot ir kartot!
Ingredientai
- pasirinktų salotų (apie 50 g.)
- sauja šviežių bazilikų
- 1 vidutinio dydžio pomidoras (arba keli maži)
- ketvirtis svogūno (10 g.)
- 1 šaukštelis konservuotų kaparėlių
- 60 g. mocarelos
Padažui
- 1 šaukštas balzaminio acto
- 1 šaukštelis medaus
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
- Pomidorus supjaustyti griežinėliais, svogūną ir bazilikus susmulkinti, mocarelos sūrį supjaustyti arba suplėšyti.
- Ingredientus padažui išmaišyti iki vientisos masės.
- Lėkštėje dėti salotas, smulkintus bazilikus, svogūną, pjaustytus pomidorus ir mocarelą. Užberti kaparėlius.
- Ant viršaus supilti padažą ir viską išmaišyti.