Go Back

Itališko stiliaus „Caprese“ salotos

Unikalus skonis, bet paprasti ingredientai - šitas salotas tikrai norėsis kartot ir kartot!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • pasirinktų salotų (apie 50 g.)
  • sauja šviežių bazilikų
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras (arba keli maži)
  • ketvirtis svogūno (10 g.)
  • 1 šaukštelis konservuotų kaparėlių
  • 60 g. mocarelos

Padažui

  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 1 šaukštelis medaus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Instrukcijos
 

  • Pomidorus supjaustyti griežinėliais, svogūną ir bazilikus susmulkinti, mocarelos sūrį supjaustyti arba suplėšyti.
  • Ingredientus padažui išmaišyti iki vientisos masės.
  • Lėkštėje dėti salotas, smulkintus bazilikus, svogūną, pjaustytus pomidorus ir mocarelą. Užberti kaparėlius.
  • Ant viršaus supilti padažą ir viską išmaišyti.