Kai prieš kelis metus sugalvojau pabandyti pasidaryti trintą pomidorų sriubą, galvojau, kad nu dabar tai bus reikalų. Kai taip skanu, atrodo, kad ir pagaminti turbūt bus sudėtinga 😀
O yra visiškai priešingai – taip skanu ir taip paprasta, kad vasaros gale/rudenį galėčiau gyvent ant tokios sriubos.

Pasirodo, užtenka pomidorus iškepti orkaitėje ir viską sumalti su norimais prieskoniais ir grietinėle/kremu – aš dažniausiai naudoju kokosų pieną.
Pomidorus dar galima nuplikyti ir nulupti žieveles, bet mano nuomone, tai labai nemažai pastangų reikalaujantis nereikalingas žingsnis, nekeičiantis galutinio skonio. Žodžiu, scam‘as 😆 nebent pomidorų žievė tikrai stora – tada gali ir nervinti užsilikę kieti žievių gabaliukai.
Trinta pomidorų sriuba su kokosų pienu
Ingredientai
- 1,3 kg. pomidorų
- 5 česnako skiltelės
- 1 svogūnas
- Sauja šviežių bazilikų
- 1,5 šaukštelio rudojo cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 200 ml. kokosų pieno (riebaus)
- 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
- 500 ml. vandens
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
- Supjaustyti pomidorus, šiek tiek susmulkinti česnaką ir svogūnus (ne smulkiai) ir viską sudėti į skardą ant kepimo popieriaus. Apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir kepti 30-40 min.
- Į puodą supilti vandenį ir pakaitinti iki užvirimo. Sudėti keptas daržoves, bazilikus, cukrų, druską, raudonėlius ir viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu. Tada supilti kokosų pieną ir sumalti iki vientisumo.