Sriubos

Trinta pomidorų sriuba su kokosų pienu

Kai prieš kelis metus sugalvojau pabandyti pasidaryti trintą pomidorų sriubą, galvojau, kad nu dabar tai bus reikalų. Kai taip skanu, atrodo, kad ir pagaminti turbūt bus sudėtinga 😀

O yra visiškai priešingai – taip skanu ir taip paprasta, kad vasaros gale/rudenį galėčiau gyvent ant tokios sriubos.

Pasirodo, užtenka pomidorus iškepti orkaitėje ir viską sumalti su norimais prieskoniais ir grietinėle/kremu – aš dažniausiai naudoju kokosų pieną.

Pomidorus dar galima nuplikyti ir nulupti žieveles, bet mano nuomone, tai labai nemažai pastangų reikalaujantis nereikalingas žingsnis, nekeičiantis galutinio skonio. Žodžiu, scam‘as 😆 nebent pomidorų žievė tikrai stora – tada gali ir nervinti užsilikę kieti žievių gabaliukai.

Trinta pomidorų sriuba su kokosų pienu

Skaniam pomidorų sriubos receptui pakanka pomidorus iškepti orkaitėje ir viską sumalti su norimais prieskoniais ir grietinėle/kremu. Galima įdėti ir kitų turimų daržovių.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Tipas Sriubos
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 1,3 kg. pomidorų
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • Sauja šviežių bazilikų
  • 1,5 šaukštelio rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 ml. kokosų pieno (riebaus)
  • 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
  • 500 ml. vandens

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
  • Supjaustyti pomidorus, šiek tiek susmulkinti česnaką ir svogūnus (ne smulkiai) ir viską sudėti į skardą ant kepimo popieriaus. Apšlakstyti aliejumi, išmaišyti ir kepti 30-40 min.
  • Į puodą supilti vandenį ir pakaitinti iki užvirimo. Sudėti keptas daržoves, bazilikus, cukrų, druską, raudonėlius ir viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu. Tada supilti kokosų pieną ir sumalti iki vientisumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link