Žinot kaip dažnai atsiranda mano receptai? Surenku perteklinį derlių iš tėvų kaime ir suku galvą ką iš tiek maisto sukurti. Taip ir šių morkų mama prikasė visą glėbį, o kas tada jų labai norėjo? Aišku, kad aš. 😁 Iškart galvojau kaip gražiai nuotraukose atrodys.

Toks saldžiai aštrus užkandis iš morkų gali tikti šalia kitų pagrindinių patiekalų, ant salotų, nors aš morkytes suvalgiau ir tiesiog vienas.
Beje, jei neturit mažų morkyčių – galima šiaudeliais supjaustyti didesnes morkas ir gaminti taip pat.
Keptos morkytės su garstyčiomis ir medumi
Toks saldžiai aštrus užkandis iš morkų gali tikti šalia kitų pagrindinių patiekalų, ant salotų, nors labai skanu ir be nieko daugiau. Beje, jei neturit mažų morkyčių – galima šiaudeliais supjaustyti didesnes morkas ir gaminti taip pat.
Ingredientai
- 350 g. mažų morkyčių
- 1 šaukštas garstyčių
- 1 šaukštelis medaus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
- Morkas nuplauti, galima ir lengvai nuskusti, nors tokioms mažoms nebūtina.
- Sumaišyti medų, garstyčias, aliejų, druską ir pipirus.
- Paruoštą padažą sumaišyti su morkomis.
- Morkas išskleisti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus.
- Kepti ~35-40 min, kol suminkštės ir apskrus.
Skanaus!
