Go Back

Keptos morkytės su garstyčiomis ir medumi

Toks saldžiai aštrus užkandis iš morkų gali tikti šalia kitų pagrindinių patiekalų, ant salotų, nors labai skanu ir be nieko daugiau. Beje, jei neturit mažų morkyčių – galima šiaudeliais supjaustyti didesnes morkas ir gaminti taip pat.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 350 g. mažų morkyčių
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštelis medaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
  • Morkas nuplauti, galima ir lengvai nuskusti, nors tokioms mažoms nebūtina.
  • Sumaišyti medų, garstyčias, aliejų, druską ir pipirus.
  • Paruoštą padažą sumaišyti su morkomis.
  • Morkas išskleisti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus.
  • Kepti ~35-40 min, kol suminkštės ir apskrus.