Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Keptos morkytės su garstyčiomis ir medumi
Toks saldžiai aštrus užkandis iš morkų gali tikti šalia kitų pagrindinių patiekalų, ant salotų, nors labai skanu ir be nieko daugiau. Beje, jei neturit mažų morkyčių – galima šiaudeliais supjaustyti didesnes morkas ir gaminti taip pat.
Spausdinti receptą
Išsaugoti receptą Pinterest
Paruošimo laikas
10
minutes
min.
Gaminimo laikas
40
minutes
min.
Tipas
Užkandžiai
Porcijos
2
Ingredientai
350
g.
mažų morkyčių
1
šaukštas
garstyčių
1
šaukštelis
medaus
2
šaukštai
alyvuogių aliejaus
¼
šaukštelio druskos
¼
šaukštelio pipirų
0,5
šaukštelio džiovintų čiobrelių
Instrukcijos
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
Morkas nuplauti, galima ir lengvai nuskusti, nors tokioms mažoms nebūtina.
Sumaišyti medų, garstyčias, aliejų, druską ir pipirus.
Paruoštą padažą sumaišyti su morkomis.
Morkas išskleisti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus.
Kepti ~35-40 min, kol suminkštės ir apskrus.