140g.šviežių vyšnių(pašalinus kauliukus svėrė apie 100 g.)
1bananas(gerai sunokęs)
300ml.nesaldinto augalinio pieno(recepte naudotas avižų)
50g.chia sėklų
Instrukcijos
Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
Į indą sudėti bananą, vyšnias be kauliukų ir pieną. Galima įsidėti saldiklio, bet jeigu bananas gerai sunokęs – jo neprireiks. Viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu.
Trintą masę sumaišyti su chia sėklomis ir laikyti šaldytuve per naktį, galima po poros valandų laikymo išmaišyti.
Chia pudingą galima valgyti vieną, įmaišyti daugiau vyšnių be kauliukų ar kitų uogų. Puikiai tinka trešnės.