Go Back

Veganiškos cezario salotos

Veganiškų cezario salotų ne taip lengva gauti pietaujant kavinėje ar užbėgus į parduotuvę. Bet jas nesunku pasigaminti namuose! Šiame recepte gaminamas padažas tikrai primins įprastas cezario salotas, o tofu bus ir puikus baltymų šaltinis, ir atstos salotų su vištiena variantą.
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • apie 120 g. „Iceberg“ salotos lapų (3-4 lapai)
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 90 g. kietojo tofu (puse pakelio, „marinated“ rūšies)
  • 1 šaukštelis barbekiu padažo
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • Sauja mažų duonos skrebučių/džiūvėsėlių

Padažui

  • 40 g. anakardžių
  • 65 ml. vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelis kaparėlių
  • 1 šaukštelis skysčio iš kaparėlių stiklainio
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai maistinių mielių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • Nepilnas šaukštelis obuolių acto (apie 3 ml.)

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10-20 minučių, tada vandenį nupilti.
  • Juostelėmis arba kvadratais pjaustytą tofu įkaitintoje keptuvėje 5-7 min. apkepti su šaukšteliu aliejaus. Tada į keptuvę sudėti barbekiu padažą, sojų padažą, apkepti dar 1-2 min., kol šiek tiek apskrus.
  • Salotų lapus nuplauti ir suplėšyti.
  • Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
  • Keptą tofu dėti ant salotų lapų, supilti padažą (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), sudėti skrebučius. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.