Veganiškų cezario salotų ne taip lengva gauti pietaujant kavinėje ar užbėgus į parduotuvę. Bet jas nesunku pasigaminti namuose! Šiame recepte gaminamas padažas tikrai primins įprastas cezario salotas, o tofu bus ir puikus baltymų šaltinis, ir atstos salotų su vištiena variantą.
Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10-20 minučių, tada vandenį nupilti.
Juostelėmis arba kvadratais pjaustytą tofu įkaitintoje keptuvėje 5-7 min. apkepti su šaukšteliu aliejaus. Tada į keptuvę sudėti barbekiu padažą, sojų padažą, apkepti dar 1-2 min., kol šiek tiek apskrus.
Salotų lapus nuplauti ir suplėšyti.
Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
Keptą tofu dėti ant salotų lapų, supilti padažą (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), sudėti skrebučius. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.