Go Back

Veganiškas guliašas su sojų gabalėliais

Norit sumažinti mėsos suvartojimą, bet pasiilgot guliašo skonio? Šis receptas padės guliašu mėgautis be jokių gyvūninių produktų.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 100 g. sojos kubelių (1 pakuotė)
  • 3,5 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 morkos
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • 3 šaukštai pomidorų padažo
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • žiupsnis smulkintų aitriųjų paprikų
  • 3 lauro lapai

Instrukcijos
 

  • 3 paprikas supjaustyti juostelėmis, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 200C laipsnių temperatūroje 25-35 min.
  • Susmulkinti ir apkepti česnakus ir svogūną, kol lengvai paruduos.
  • Išvirti sojos kubelius 1l sultinyje (įdėjus vieną kubelį), virti apie 10-15min. Arba galima virti tiesiog viską kartu - sojos kubelius, lauro lapus, bulves, morkas ir puse paprikos (viską susmulkinus kubeliais). Tik išvirus nusemti vandens tiek, kad apsemtų tik puse visos masės, tad ir sultinio kubelį galima įdėti jau nusėmus vandenį.
  • Keptas paprikas sumalti blenderiu su 1 kubeliu sultinio ištirpinto 300 ml. šilto vandens, su apkeptais česnakais, apkeptu svogūnu, kuminu, saldžiųjų paprikų prieskoniais.
  • Į guliašą supilti paprikų padažą, pomidorų padažą, aitriųjų paprikų prieskonius, miltus, išimti lauro lapus ir galima dar pavirti, kad viskas sušiltų.