Go Back

Trinta žirnių sriuba su kokosų pienu

Jeigu nespėjot suvalgyti visų nusiskintų žirnių ir jie yra ant pernokimo ribos arba jau ir visai pernoko - yra labai skanus būdas tokius žirnius sunaudoti. Vos keli ingredientai šalia žirnių ir gausis ne tik skani, bet ir labai gražios spalvos kreminė sriuba!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Sriubos
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 300 g. šviežių žirnių (tiktų ir šaldyti)
  • 1 bulvė (100 g.)
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 200 ml kokosų pieno arba kremo
  • 800 ml. vandens (vėliau galima įpilti daugiau, priklausomai kokio tirštumo sriubą mėgstate)
  • 1 kubelis vištienos sultinio
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti puodą su aliejumi. Sudėti smulkintą svogūną ir česnaką, kepti ant nedidelės kaitros 3–4 min., kol suminkštės.
  • Supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, supjaustytą bulvę ir virti ant vidutinės kaitros 8-10 min.
  • Tada suberti žirnius ir pavirti dar 5-10 min., kol žirniai suminkštės.
  • Puodą nukelti nuo viryklės ir sriubą sutrinti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Supilti kokosų pieną, įdėti pipirų, citrinos sulčių ir viską dar kartą sutrinti (nebūtina, bet kokosų pienas geriau įsimaišys). Jei sriuba per tiršta – įpilti daugiau pieno ar vandens.
  • Patiekti su skrebučiais, duona ar kt.