Go Back

Tortilijų užkandis su morkiša

Augalinę lašišą galima pagaminti iš visai paprastų ingredientų, pavyzdžiui, morkų! O tada ją labiausiai mėgstu dėti į tortilijas ir pagaminti greitus, lengvus vieno kąsnio užkandžius.
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Marinavimo laikas 8 val.
Tipas Užkandžiai
Porcijos 3

Ingredientai
  

Morkų "lašišai"

  • 2-3 nedidelės virtos morkos
  • 20 ml. obuolių acto
  • 120 ml. vandens
  • 1 šaukštas barbekiu padažo (arba keli lašai skysto dūmo)
  • 3 šaukšteliai sojų padažo
  • 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
  • 1 žiupsnis druskos
  • 1 šaukštelis skysčio nuo konservuotų kaparėlių
  • 0,5 šaukštelio susmulkintų konservuotų kaparėlių
  • 1 šaukštelis susmulkintų krapų (šviežių arba šaldytų)
  • 2-3 šaukšteliai smulkinto "nori" lapo (naudojamo suši gamybai)

Tortilijų suktinukams

  • 1-2 vidutinio dydžio tortilijų (arba lavašo)
  • kelių šaukštų augalinio majonezo
  • griežinėliais pjaustytų agurkų
  • kelių šviežių salotų lapų
  • šviežių krapų

Instrukcijos
 

  • Išvirtas morkas supjaustyti labai plonomis juostelėmis (patogu pjaustyti su bulvių skustuku).
  • Sumaišyti visus ingredientus "lašišai" indelyje/šaldymo maišelyje ir sudėjus morkas vėl išmaišyti, lygiai paskirstyti ant visų morkų. Morkos turėtų būti apsemtos padažu beveik pilnai. Patogu naudoti šaldymo maišelį, nes lengviau išsimaišo.
  • Tokiame marinate morkas palaikyti šaldytuve per naktį ar bent jau kelias valandas.
  • Kai lašiša bus paruošta, ant tortilijos paskirstyti 1-2 šaukštus augalinio majonezo, sudėti šiek tiek smulkintų salotų, agurko, apibarstyti krapais ir ant viršaus uždėti kelias morkų juosteles. Viską galima apšlakstyti citrinos sultimis ir šiek tiek druskos.
  • Tvirtai susukti tortiliją ir supjaustyti gabalėliais.

Pastabos

1. Smulkinto suši lapo galima dėti ir daugiau, jei norisi labiau žuvies skonio.
2. Suktinukams išvardinti ingredientai tik kaip pasiūlymas, juos galima pakeisti savais. Konkrečių kiekių neaprašiau, nes skirsis pagal tai, kiek tortilijų naduojate.