Augalinę lašišą galima pagaminti iš visai paprastų ingredientų, pavyzdžiui, morkų! O tada ją labiausiai mėgstu dėti į tortilijas ir pagaminti greitus, lengvus vieno kąsnio užkandžius.
Išvirtas morkas supjaustyti labai plonomis juostelėmis (patogu pjaustyti su bulvių skustuku).
Sumaišyti visus ingredientus "lašišai" indelyje/šaldymo maišelyje ir sudėjus morkas vėl išmaišyti, lygiai paskirstyti ant visų morkų. Morkos turėtų būti apsemtos padažu beveik pilnai. Patogu naudoti šaldymo maišelį, nes lengviau išsimaišo.
Tokiame marinate morkas palaikyti šaldytuve per naktį ar bent jau kelias valandas.
Kai lašiša bus paruošta, ant tortilijos paskirstyti 1-2 šaukštus augalinio majonezo, sudėti šiek tiek smulkintų salotų, agurko, apibarstyti krapais ir ant viršaus uždėti kelias morkų juosteles. Viską galima apšlakstyti citrinos sultimis ir šiek tiek druskos.
Tvirtai susukti tortiliją ir supjaustyti gabalėliais.
Pastabos
1. Smulkinto suši lapo galima dėti ir daugiau, jei norisi labiau žuvies skonio.2. Suktinukams išvardinti ingredientai tik kaip pasiūlymas, juos galima pakeisti savais. Konkrečių kiekių neaprašiau, nes skirsis pagal tai, kiek tortilijų naduojate.