Go Back

Tofu varškėčiai

Vos iš kelių ingredientų paruošite saldžius ir skanius varškėčius (be varškės), kuriuos galima gardinti įvairiais sirupais, uogienėmis ar šviežiomis uogomis.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 300 g. tofu
  • 60 g. kvietinių miltų
  • 1 gerai sunokęs bananas
  • 1 šaukštas cukraus
  • šiek tiek kokosų aliejaus kepimui

Instrukcijos
 

  • Šakute gerai sutrinti tofu ir bananą. Sudėti miltus ir cukrų, ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti varškės konsistencijos, kad būtų galima suformuoti varškėčius.
  • Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi. Kepimui reikėtų maždaug 1 šaukštelio kokosų aliejaus, galima jo vis įdėti jei kepsite varškėčius ne per vieną kartą, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
  • Imti maždaug po vieną šaukštą tešlos ir rankose suformuoti mažus blynelius (~1-1,5 cm. storio). Dėti juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Abi varškėčių puses apkepti po pora minučių, kol paruduos.
  • Varškėčius patiekti su mėgstama uogiene ar sirupu, galima apibarstyti cukraus pudra.