Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Tofu su daržovėmis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže
Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
Spausdinti receptą
Išsaugoti receptą Pinterest
Tipas
Pagrindiniai patiekalai
Porcijos
1
Ingredientai
1
tofu
(180 g.)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
3
česnako skiltelės
1
svogūnas
2-3
pievagrybiai
0,5
raudonosios saldžiosios paprikos
90
g.
brokolio
180
g.
ananaso
(tinka tiek šviežias, tiek konservuotas)
1/4
žaliosios citrinos
(galima pakeisti ir paprasta citrina)
Padažui
1,5
šaukšto
sojų padažo
2
šaukštai
rudojo cukraus
4
šaukštai
vandens
1
šaukštas
pomidorų padažo
1
šaukštelis
obuolių acto
1
šaukštelis
kukurūzų krakmolo
Instrukcijos
Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais ir skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.
Pastabos
Tofu ir daržoves galima kepti ir kartu, tačiau kepant tofu atskirai jis geriau apskrunda.