Go Back

Tofu su daržovėmis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže

Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 1 tofu (180 g.)
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 2-3 pievagrybiai
  • 0,5 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 90 g. brokolio
  • 180 g. ananaso (tinka tiek šviežias, tiek konservuotas)
  • 1/4 žaliosios citrinos (galima pakeisti ir paprasta citrina)

Padažui

  • 1,5 šaukšto sojų padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 4 šaukštai vandens
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

Instrukcijos
 

  • Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
  • Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
  • Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
  • Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
  • Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais ir skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.

Pastabos

Tofu ir daržoves galima kepti ir kartu, tačiau kepant tofu atskirai jis geriau apskrunda.