Tofu kiaušinienė
Jeigu esat įpratę pusryčiams valgyti kiaušinienę, bet norisi išbandyti daugiau augalinio maisto - vietoj kiaušinių naudokite tofu!
Paruošimo laikas 7 minutes min. Gaminimo laikas 10 minutes min.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
- 1 mažas svogūnas
- 1 saliero stiebas
- 1/4 saldžiosios raudonosios paprikos
- 90 g. natūralaus tofu (puse pakelio)
- sauja špinatų
- 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės (suteiks geltoną kiaušinio spalvą)
- druskos, pipirų pagal skonį
- keli svogūnų laiškai
- šiek tiek aliejaus kepimui
Ant aliejaus apkepti visas smulkintas daržoves apie 5 min.
Kartu į keptuvę sudėti rankomis ar šakute susmulkintą tofu. Kepti dar kelias minutes, kol daržovės bus minkštos, o tofu apskrus.
Į "kiaušinienę" įmaišyti prieskonius, svogūnų laiškus.
Patiekiu su agurku, pomidoru, raugintais kopūstais, virtu buroku ir duona. Labai tinka ir avokadas ar kitos daržovės.