Go Back

Tofu iešmeliai su riešutų sviesto marinatu

Viskas, kas kepta ant laužo - iškart dvigubai skaniau. Bet kai tokios galimybės nėra, orkaitė puikiai gali atstoti ir iškylą gamtoje! Kadangi šiame recepte gaunasi daug marinato – tofu iškepa visai nesausas, pilnas skonių ir gerai įsigėręs į padažą. Jei marinato visgi per daug, jame galima pamarinuoti ir kepamas daržoves.
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Marinavimo laikas 1 val.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 360 g. tofu (natūralaus, be skonių)
  • 1 raudonoji paprika
  • apie 200 g. cukinijos
  • 1 svogūnas
  • 8-10 medinių iešmelių (bent 30 min. pamirkytų vandenyje)

Marinatui

  • 30 ml. agavų sirupo
  • 40 ml. sojų padažo
  • 50 g. riešutų sviesto („smooth“ rūšies, be cukraus)
  • 25 ml. aliejaus
  • 30 ml. barbekiu padažo
  • 1 šaukštelis svogūnų granulių
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis maltų imbierų
  • ¼ šaukštelio maltų pipirų
  • 30 ml. vandens

Instrukcijos
 

  • Tofu suspausti su popieriniais ar medžiaginiais rankšluosčiais, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens ir gerai nusausinti. Supjaustyti kubeliais, pakankamo dydžio, kad užsimautų ant iešmelių.
  • Daržoves supjaustyti panašaus kaip tofu dydžio gabalėliais.
  • Sumaišyti visus ingredientus marinatui. Jei gaunasi per tiršta, įpilti dar vandens ar šiek tiek aliejaus.
  • Tofu kubelius gerai išmaišyti su marinatu ir palikti inde, kur visi gabalėliai būtų gerai juo padengti. Laikyti šaldytuve 1 val. arba daugiau, kartais galima vis pamaišyti. Tuo pačiu metu galima užmerkti ir medinius iešmelius į vandenį, kad neapdegtų kepant ir mirkyti 30-60 min.
  • Daržoves sumaišyti su šiek tiek aliejaus ir druskos.
  • Tofu ir daržoves sumauti ant iešmelių. Likusį marinatą taip pat supilti ant iešmelių viršaus, galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Kepti 200 °C temperatūroje apie 30 min., po 15 min. iešmelius apverčiant.
  • Iškepus galima valgyti iškart.