Go Back

Tiramisu desertai

Kai nesinori kepti ar tepti viso torto, kviečiu paragauti į mažesnes porcijas orientuotų desertų, pagamintų tiramisu skonio pagrindu.
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Šaldymo laikas 1 val.
Tipas Saldūs
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 2 šaukšteliai juodos tirpios kavos
  • 300 g. šilkinio tofu
  • 150 g. kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės)
  • 4 šaukštai cukraus
  • 300 g. paprastų sausainių (naudojau "Gaidelio" paprasčiausius, bet yra ir kitų veganiškų - sudėtys keičiasi, tai reikėtų patikrinti etiketes prieš perkant)

Instrukcijos
 

  • Tirpią kavą užpilti 250 ml. karšto vandens.
  • Šilkinį tofu blenderiu sumalti su kokosų kremu ir cukrumi.
  • Imti po 2-3 sausainius, pamerkti juos į kavą ir palaikyti 10-20 sekundžių, tada dėti į pasirinktos deserto formos pagrindą - priklausomai nuo formos sausainius gali tekti pasmulkinti dedant. Man gavosi 2-3 sausainiai vienam sluoksniui.
  • Ant sausainių dėti 2-3 šaukštus tofu ir kokosų kremo masės (irgi priklausomai nuo pasirinkto indo desertui), tada vėl dėti sausainių sluoksnį ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
  • Apibarstyti kakava ir palaikyti šaldytuve bent 30-60 min. prieš valgant.