Sumaišyti visus sausus ingredientus kukuliams. Tuomet į masę įpilti 200 ml. vandens, išmaišyti ir paminkyti rankomis, kol ji bus vientisa ir tąsi.
Puode užvirti litrą vandens su kubeliu sultinio ir šaukšteliu obuolių acto. Į verdantį vandenį sudėti suformuotus kukulius (maždaug šaukštą masės suspausti į rutuliuko formą delnuose). Virti apie 30 min. vis pamaišant.
Kai kukuliai išvirs, juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kol jų kraštai paruduos ir išėmus į lėkštę atidėti į šalį. Apkepti nebūtina, bet man tikrai žymiai skaniau.
Nuskusti ir kubeliais susmulkinti morkas, susmulkinti svogūną ir porus. Supjaustyti kopūstą – gabalėliai neturi būti labai smulkūs.
Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūną ir porus, kol suminkštės.
Į didesnį virimo puodą supilti 1,5 l. vandens, įdėti kubelį sultinio ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti smulkintus kopūstus, morkas, svogūną ir porus. Virti ant silpnos ugnies apie 50 min. arba kol kopūstai ir morkos bus minkšti.
Į kopūstienę įdėti pomidorų padažą, obuolių actą ir paragauti ar reikia papildomai druskos (recepte buvo pridėta dar maždaug 0,5 šaukštelio).
Kukulius galima sudėti į kopūstienę, kol dar karšta, kad pašiltų arba pasišildyti atskirai ir valgyti kartu.
Patiekti su virtomis bulvėmis.