Sūrio padažas užkandžiams ir ne tik
Universalus sūrio padažas, kuris tiks picoms, makaronams, užkandžiams ar kitiems virtuvės eksperimentams.
Tipas Padažai, Užkandžiai
- 65 g. anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 15min.)
- 240 ml. vandens
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
- žiupsnio druskos
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio svogūnų granulių/miltelių
- 2,5 šaukštai maistinių mielių dribsnių
- šiek tiek baziliko (tinkamas tiek šviežas ar šaldytas, tiek džiovintas)
Anakardžius užpilti karštu vandeniu, kad būtų pilnai apsemti ir mirkyti bent 15 minučių. Tada vandenį nupilti.
Visus ingredientus, įskaitant 240 ml. vandens sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
Viską pavirti ant vidutinės ugnies 4-6 minutes vis maišant, kad masė sutirštėtų.