Go Back

Sūrio padažas užkandžiams ir ne tik

Universalus sūrio padažas, kuris tiks picoms, makaronams, užkandžiams ar kitiems virtuvės eksperimentams.
Tipas Padažai, Užkandžiai
Porcijos 1 indelis

Ingredientai
  

  • 65 g. anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 15min.)
  • 240 ml. vandens
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio svogūnų granulių/miltelių
  • 2,5 šaukštai maistinių mielių dribsnių
  • šiek tiek baziliko (tinkamas tiek šviežas ar šaldytas, tiek džiovintas)

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užpilti karštu vandeniu, kad būtų pilnai apsemti ir mirkyti bent 15 minučių. Tada vandenį nupilti.
  • Visus ingredientus, įskaitant 240 ml. vandens sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Viską pavirti ant vidutinės ugnies 4-6 minutes vis maišant, kad masė sutirštėtų.