Go Back

Spagečiai su augaliniais kukuliais paprikų padaže

Norisi išbandyti veganišką maistą, bet nesinori atsisakyti įprastų patiekalų? Seitanas tam puiki išeitis!
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 12 kukulių

Ingredientai
  

Kukuliams

  • 60 g. seitano miltų
  • 15 g. kvietinių miltų
  • 10 g. maistinių mielių dribsnių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnis pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 0,5 šaukštelio svogūnų granulių
  • 120 ml. vandens

Kukulių virimui

  • 700-800 ml. vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 10 ml. obuolių acto
  • 1-2 šaukštai barbekiu padažo

Paprikų padažui

  • 2 raudonosios paprikos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 150 ml. vandens kartu su 0,5 kubelio daržovių sultinio
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 1 šaukštelis džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • žiupsnis pipirų

Pasirinktų makaronų/spagečių

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientuskukuliams gerai išmaišyti – gausis tampri tešla, ją reikėtų bent pora minučių paminkyti rankomis. Iš jos suformuoti apvalius kukulius (galima formuoti mažesnius, nes dar truputį išsiplės verdant).
  • Užvirti vandenį su priedais, nurodytą dalyje „kukulių virimui“. Į jį sudėti suformuotus kukulius ir ant silpnos ugnies virti 30 min. Jeigu neturėtumėt kažkurių ingredientų – galima virti tiesiog daržovių sultinyje.
  • Paprikas supjaustyti juostelėmis ar smulkiau, gerai sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
  • Iškepus paprikoms, jas sumaišyti su kitais ingredientais padažui ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Išvirtus kukulius dar apkepti keptuvėje ant aliejaus, kad apskrustų (nebūtina, bet daug skaniau).
  • Viską patiekti su spagečiais, paruoštu padažu ar kitais norimais priedais.