Go Back

Šokoladinis vyšnių pyragas

Šokoladas ir vyšnios – puikus derinys vasarai, kada norisi gaivesnių patiekalų. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį.
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 1 pyragas (8 porcijos)

Ingredientai
  

  • 250 g. speltos (viso grūdo dalių) miltų
  • 140 g. rudojo cukraus
  • 1,5 šaukšto kakavos be cukraus (10-12 g.)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 110 ml. ištirpinto kokosų aliejaus
  • 190 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 350 ml. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • pasirinktinai: 2 šaukštų mažų šokolado gabaliukų/diskelių

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską,cinamoną ir jei naudosite – šokolado gabaliukus).
  • Atskirai sumaišyti visus šlapius ingredientus (kokosų aliejų, pieną, citrinos sultis).
  • Viename inde sumaišyti abi mases – sausų ir šlapių ingredientų.
  • Kepimo skardą (naudota 20x20 cm. dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Ant jos viršaus sudėti vyšnias be kauliukų ir šiek tiek įspausti rankomis. Vyšniomis turėtų būti padengtas visas pyragas. Jei jūsų vyšnios didelės – galite supjaustyti jas pusiau.
  • Pyragą kepti orkaitėje 35-40 min.
  • Iškepus palikti atvėsti.