Go Back

Šokoladinis vyšnių pyragas

Šokoladas ir vyšnios – puikus derinys vasarai, kada norisi gaivesnių patiekalų. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 250 g. speltos (viso grūdo dalių) miltų
  • 140 g. rudojo cukraus
  • 1,5 šaukšto kakavos be cukraus (10-12 g.)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 110 ml. ištirpinto kokosų aliejaus
  • 190 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 350 ml. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • pasirinktinai: 2 šaukštų mažų šokolado gabaliukų/diskelių

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską,cinamoną ir jei naudosite – šokolado gabaliukus).
  • Atskirai sumaišyti visus šlapius ingredientus (kokosų aliejų, pieną, citrinos sultis).
  • Viename inde sumaišyti abi mases – sausų ir šlapių ingredientų.
  • Kepimo skardą (naudota 20x20 cm. dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Ant jos viršaus sudėti vyšnias be kauliukų ir šiek tiek įspausti rankomis. Vyšniomis turėtų būti padengtas visas pyragas. Jei jūsų vyšnios didelės – galite supjaustyti jas pusiau.
  • Pyragą kepti orkaitėje 35-40 min.
  • Iškepus palikti atvėsti.