Go Back

Seitano-tofu kumpis

Šis seitano kumpis-dešra labai tinkamas sumuštiniams, tačiau taip pat gali būti ir puikus mėsos pakaitalas kituose patiekaluose – jis gali būti gabaliukais supjaustomas makaronų receptams, troškiniams ar kt.
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 50 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai, Užkandžiai
Porcijos 6

Ingredientai
  

  • 180 g. natūralaus tofu (1 pakelis)
  • 150 g. seitano miltų
  • 2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis saldžios rūkytos paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis česnakų miltelių
  • 1 šaukštelis svogūnų miltelių
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • 2 šaukštai barbekiu padažo
  • 100 ml. vandens kartu su puse kubelio daržovių sultinio

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
  • Tofu rankomis sutrupinti į indą, kuriame malsite su trintuvu.
  • Kartu į indą su tofu sudėti visus kitus ingredientus (išskyrus seitaną) ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
  • Į šią masę supilti seitano miltus ir minkyti kelias minutes, kol tešla bus vientisa ir šiek tiek tąsi.
  • Tešlą suformuoti į kumpio ar dešros formą ir sandariai susukti į foliją, švelniai suspaudžiant, kad išlaikytų tokią formą.
  • Kumpį folijoje dėti į kepimo skardą su kepimo popieriumi ir kepti apie 50 min. vis apverčiant kas 15-20 min.
  • Iškepus palikti pilnai atvėsti prieš išvyniojant iš folijos.