Seitano-tofu kumpis
Šis seitano kumpis-dešra labai tinkamas sumuštiniams, tačiau taip pat gali būti ir puikus mėsos pakaitalas kituose patiekaluose – jis gali būti gabaliukais supjaustomas makaronų receptams, troškiniams ar kt.
Paruošimo laikas 20 minutes min. Gaminimo laikas 50 minutes min.
Tipas Pagrindiniai patiekalai, Užkandžiai
180 g. natūralaus tofu (1 pakelis) 150 g. seitano miltų 2 šaukštai maistinių mielių dribsnių 2 šaukštai sojos padažo 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštelis saldžios rūkytos paprikos miltelių 1 šaukštelis česnakų miltelių 1 šaukštelis svogūnų miltelių 0,5 šaukštelio maltų pipirų 2 šaukštai barbekiu padažo 100 ml. vandens kartu su puse kubelio daržovių sultinio
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
Tofu rankomis sutrupinti į indą, kuriame malsite su trintuvu.
Kartu į indą su tofu sudėti visus kitus ingredientus (išskyrus seitaną) ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
Į šią masę supilti seitano miltus ir minkyti kelias minutes, kol tešla bus vientisa ir šiek tiek tąsi.
Tešlą suformuoti į kumpio ar dešros formą ir sandariai susukti į foliją, švelniai suspaudžiant, kad išlaikytų tokią formą.
Kumpį folijoje dėti į kepimo skardą su kepimo popieriumi ir kepti apie 50 min. vis apverčiant kas 15-20 min.
Iškepus palikti pilnai atvėsti prieš išvyniojant iš folijos.