Go Back

Sausainiai su vyšniomis ir šokoladu

Vyšnios ir šokoladas – daugelio mėgstamas skonių derinys. Šie minkšti sausainiai su švelniu šviežių vyšnių rūgštumu būtent tokį derinį ir įkūnija.
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 14 sausainių (7 porcijos)

Ingredientai
  

  • 120 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 50 ml. kokosų aliejaus
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 1 gerai sunokęs bananas
  • 50 g. juodojo šokolado diskelių (arba smulkinto juodojo šokolado)
  • 2 šaukšteliai nesaldintos kakavos
  • 140 g. šviežių vyšnių

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt. Vyšnias šiek tiek susmulkinti perpjaunant per puse arba į 4 dalis.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską.
  • Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės. Tada sumaišyti su tirpdytu kokosų aliejumi, cukrumi.
  • Banano masę supilti į miltų masę ir išmaišyti. Kartu įdėti šokolado diskelius ir smulkintas vyšnias, išmaišyti.
  • Į kepimo skardą su kepimo popieriumi dėti maždaug po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Išdėlioti juos 2-3 cm. vienas nuo kito, nes kepant šiek tiek išsiplės. Iš tešlos gaunasi apie 14 sausainių.
  • Kepti apie 15-20 minučių – kol sausainiai bus lengvai parudavę.
  • Išėmus iš orkaitės sausainius palikti atvėsti skardoje ir pravėsus sudėti į kitą indą/lėkštę, kad atvėstų pilnai.