Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt. Vyšnias šiek tiek susmulkinti perpjaunant per puse arba į 4 dalis.
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską.
Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės. Tada sumaišyti su tirpdytu kokosų aliejumi, cukrumi.
Banano masę supilti į miltų masę ir išmaišyti. Kartu įdėti šokolado diskelius ir smulkintas vyšnias, išmaišyti.
Į kepimo skardą su kepimo popieriumi dėti maždaug po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Išdėlioti juos 2-3 cm. vienas nuo kito, nes kepant šiek tiek išsiplės. Iš tešlos gaunasi apie 14 sausainių.
Kepti apie 15-20 minučių – kol sausainiai bus lengvai parudavę.
Išėmus iš orkaitės sausainius palikti atvėsti skardoje ir pravėsus sudėti į kitą indą/lėkštę, kad atvėstų pilnai.