Go Back

Sausainiai su šokolado gabalėliais

Naminiais sausainiais galima pradžiuginti ne tik save, bet ir draugus, šeimą ar bendradarbius. Šie sausainiai yra lengvai pagaminami ir skoniu labai panašūs į pirktinius sausainius su šokolado gabalėliais, todėl nepaliks abejingų!
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Šaldymo laikas 40 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 9 sausainiai (4 porcijos)

Ingredientai
  

  • 120 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 50 g. balto cukraus
  • 60 g. juodojo šokolado diskelių (arba paprasto juodo šokolado gabaliukų)
  • 2 šaukštai augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
  • 2 šaukštai ištirpdyto augalinio sviesto/margarino (50 g.)
  • pora lašų vanilės aromato (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Per sietelį į indą suberti miltus, įdėti kepimo miltelius, druską, cukrų, šokolado diskelius ir išmaišyti.
  • Supilti tirpdytą sviestą/margariną (svarbu, kad būtų jau atvėsęs), pieną ir vanilės aromato lašus. Viską maišyti šaukštu, o kai masė pradės formuotis į labiau vientisą, paminkyti rankomis, kol neliks miltų.
  • Iš masės suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę (nebūtina) ir palaikyti šaldiklyje 30-40 min.
  • Prieš išimant tešlą iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
  • Išėmus tešlą, atgnybti po maždaug šaukštą masės ir rankose suformuoti rutuliukus. Išdėlioti juos kepimo skardoje toliau vienas nuo kito.
  • Sausainius kepti apie 15min. Jeigu sausainiai liko gan apvalios formos ir neišsileido, iškart išėmus išorkaitės atsargiai prispausti su šaukštu, kad būtų panašesni į sausainių formą.
  • Sausainius palikti 10-15 min. kepimo skardoje, o vėliau perkelti į lėkštę ir leisti pilnai atvėsti, kad dar sukietėtų.