Per sietelį į indą suberti miltus, įdėti kepimo miltelius, druską, cukrų, šokolado diskelius ir išmaišyti.
Supilti tirpdytą sviestą/margariną (svarbu, kad būtų jau atvėsęs), pieną ir vanilės aromato lašus. Viską maišyti šaukštu, o kai masė pradės formuotis į labiau vientisą, paminkyti rankomis, kol neliks miltų.
Iš masės suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę (nebūtina) ir palaikyti šaldiklyje 30-40 min.
Prieš išimant tešlą iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
Išėmus tešlą, atgnybti po maždaug šaukštą masės ir rankose suformuoti rutuliukus. Išdėlioti juos kepimo skardoje toliau vienas nuo kito.
Sausainius kepti apie 15min. Jeigu sausainiai liko gan apvalios formos ir neišsileido, iškart išėmus išorkaitės atsargiai prispausti su šaukštu, kad būtų panašesni į sausainių formą.
Sausainius palikti 10-15 min. kepimo skardoje, o vėliau perkelti į lėkštę ir leisti pilnai atvėsti, kad dar sukietėtų.