Įprasti sausainiai su šokolado gabaliukais tikrai skanūs, bet juos galima ir paįvairinti pridėjus moliūgo. Moliūgas suteiks ne tik minkštumo ir drėgmės, bet ir gražią spalvą bei papildomų maistinių medžiagų.
100g.moliūgo tyrės(iškepto orkaitėje ir sumalto moliūgo iki vientisos masės, be priedų)
180g.kvietinių miltų
0,5šaukšteliokepimo miltelių
0,5šaukšteliomaistinės sodos
1šaukšteliocinamono
1/4šaukšteliomalto muskato
1/4šaukšteliodruskos
80g.juodojo šokolado diskelių arba smulkinto šokolado
Instrukcijos
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
Iki vientisos masės sumaišyti cukrų su margarinu. Įdėti moliūgų tyrę ir vėl išmaišyti.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską.
Miltų mišinį sumaišyti su moliūgo, margarino ir cukraus mišiniu.
Sudėti šokolado diskelius ir vėl išmaišyti.
Iš tešlos rankose suformuoti rutuliukus (apie 1-2 šaukštai tešlos vienam sausainiui) ir sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, paliekant erdvės tarp sausainių.