Go Back

Rukolos salotos su keptomis daržovėmis

Kai norisi pabandyti ką nors naujo su salotomis - tam labai tinka kepti ingredientai. Pavyzdžiui, salotas galima pagardinti tiesiog keptomis morkomis!
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 50 g. rukolos salotų
  • 120 g. paprikos (maždaug puse)
  • 2 morkos (apie 200 g.)
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • šiek tiek druskos

Padažui

  • 2 šaukšteliai tahini (sezamų pastos)
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • ¼ šaukštelio malto kumino
  • žiupsnis pipirų
  • žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai augalinio nesaldinto pieno (recepte naudotas migdolų)

Instrukcijos
 

  • Juostelėmis ar kubeliais supjaustyti papriką, morkas ir svogūną.
  • Daržoves sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, užpilti aliejaus, apibarstyti druska ir išmaišyti.
  • Supjaustytas daržoves kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Sumaišyti ingredientus padažui.
  • Rukolą nuplauti, galima šiek tiek susmulkinti. Keptas daržoves dėti ant rukolos, apšlakstyti padažu ir išmaišyti.