Rukolos salotos su keptomis daržovėmis
Kai norisi pabandyti ką nors naujo su salotomis - tam labai tinka kepti ingredientai. Pavyzdžiui, salotas galima pagardinti tiesiog keptomis morkomis!
Paruošimo laikas 15 minutes min. Gaminimo laikas 30 minutes min.
- 50 g. rukolos salotų
- 120 g. paprikos (maždaug puse)
- 2 morkos (apie 200 g.)
- 1 svogūnas
- 1 šaukštas aliejaus kepimui
- šiek tiek druskos
Padažui
- 2 šaukšteliai tahini (sezamų pastos)
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- ¼ šaukštelio malto kumino
- žiupsnis pipirų
- žiupsnis druskos
- 2 šaukštai augalinio nesaldinto pieno (recepte naudotas migdolų)
Juostelėmis ar kubeliais supjaustyti papriką, morkas ir svogūną.
Daržoves sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, užpilti aliejaus, apibarstyti druska ir išmaišyti.
Supjaustytas daržoves kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Sumaišyti ingredientus padažui.
Rukolą nuplauti, galima šiek tiek susmulkinti. Keptas daržoves dėti ant rukolos, apšlakstyti padažu ir išmaišyti.