Rukolos salotos su augaline feta ir burokėliais
Gaivios, bet tuo pačiu ir sočios salotos, tinkamos tiek vasaros, tiekžiemos sezonui. Kai žiemą dažniau norisi šilto maisto – šiame recepteburokėlius galima patiekti šiltus. Jeigu pasirinkote pirkti jau išvirtusburokėlius – juos galima apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, jei visginorėsis šiltesnių salotų.
Salotoms
- 2-3 saujos rukolos salotų
- puse mažo agurko
- 1/4 svogūno
- 1 sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- 70 g. augalinio feta sūrio
- 1 kepto arba virto mažo burokėlio
- šiek tiek šviežių petražolių (nebūtina)
- druskos, pagal poreikį
Padažui
- 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5-1 šaukšto klevų sirupo
- 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelis obuolių acto
Atskirai sumaišyti ingredientus padažui.
Susmulkinti daržoves, alyvuoges ir sumaišyti su rukolos salotomis. Ant salotų supilti padažą bei vėl išmaišyti.
Smulkintą fetą ir buroko gabalėlius dėti ant salotų viršaus (galima ir išmaišyti kartu su salotomis). Galima apibarstyti kanapių, moliūgų ar kitomis sėklomis.