Go Back

Rukolos salotos su augaline feta ir burokėliais

Gaivios, bet tuo pačiu ir sočios salotos, tinkamos tiek vasaros, tiekžiemos sezonui. Kai žiemą dažniau norisi šilto maisto – šiame recepteburokėlius galima patiekti šiltus. Jeigu pasirinkote pirkti jau išvirtusburokėlius – juos galima apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, jei visginorėsis šiltesnių salotų.
Tipas Salotos

Ingredientai
  

Salotoms

  • 2-3 saujos rukolos salotų
  • puse mažo agurko
  • 1/4 svogūno
  • 1 sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • 70 g. augalinio feta sūrio
  • 1 kepto arba virto mažo burokėlio
  • šiek tiek šviežių petražolių (nebūtina)
  • druskos, pagal poreikį

Padažui

  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 0,5-1 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelis obuolių acto

Instrukcijos
 

  • Atskirai sumaišyti ingredientus padažui.
  • Susmulkinti daržoves, alyvuoges ir sumaišyti su rukolos salotomis. Ant salotų supilti padažą bei vėl išmaišyti.
  • Smulkintą fetą ir buroko gabalėlius dėti ant salotų viršaus (galima ir išmaišyti kartu su salotomis). Galima apibarstyti kanapių, moliūgų ar kitomis sėklomis.