Tikriausiai daugelį skirtingi metų laikai paskatina pritaikyti maisto racioną pagal to sezono augalus. Ir nors vasara daugumai yra šaltibarščių metas, sriubų racioną galima paįvairinti ir prisiskinti daug kur augančių rūgštynių, iš kurių gaunasi skani ir sveika sriuba. Sriubą dar galima paskaninti augaline grietinėle, sojų pienu ar kitais priedais.
2kubeliai daržovių sultinio(kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės - reikia tiek kubelių, kiek rašo, kad reikėtų 1,5 litro vandens)
1,5l.vandens
1-2šaukšteliaialyvuogių aliejaus
sauja šviežių petražolių
žiupsnis pipirų
jei reikia, druskos
Instrukcijos
Užvirti 1,5 litro vandens.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 15 min. arba kol suminkštės.
Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Apkepus sudėti juos į puodą su verdančiomis bulvėmis. Kartu įdėti ir sultinio kubelius.
Kai bulvės bus beveik išvirę, kartu į puodą sudėti šiek tiek susmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirti 5-8 minutes.
Jei reikėtų, įdėti dar druskos.
Išvirus daržovėms, įdėti smulkintas petražoles.
Patiekti galima su augaline grietine, sojų pienu, bet tinkama ir be priedų.